Duurzaamheid en vergroening

Zonnepanelen: Studio Baarn gaat de daken vol leggen met zonnepanelen. Er komen 1500 zonnepanelen! Dit zal in januari 2022 plaatsvinden. Ook zal Studio Baarn op het dak van de andere uitbreiding van Studio Baarn nog eens 1000 zonnepanelen vestigen. Dat zal volgend jaar mei plaatsvinden. Er zullen op 20 plekken zonnepanelen komen. Een preview van hoe het er ongeveer zal komen uit te zien:

Verlichting: In het kantoorcomplex van de studio is alle verlichting geheel omgezet naar ledverlichting. Verder is de studioverlichting/spot voor de televisieprogramma’s voor 95% omgezet naar led engines. Hierdoor besparen wij 80% in stroom en 90% in hitte.

Verder is onze huidige TL verlichting omgezet naar LED verlichting. In de oude situatie verbruikten wij 80 watt (8 kilowatt per uur) en door de nieuwe situatie hebben wij het verbruik teruggebracht naar 32 watt (3,2 kilowatt per uur)! Dit is een enorme besparing. Voor de verduurzaming van de studio is dit een aanwinst. Ook is de temperatuur van het licht van 3000 K naar 4000 K gegaan. Dit is voor decor- en lichtbouw ideaal omdat de gehele werkverlichting hierbij verbetert. In onze diashow hieronder kunt u bekijken hoe wij te werk zijn gegaan:

Airco: De grootste besparing en verduurzaming is dat Studio Baarn minder gebruik maakt van de airco’s in alle ruimtes. 

Elektrisch rijden: Studio Baarn heeft momenteel 2 laadpalen en zal dit uitbreiden met nog eens 23 laadpalen! Dit komt doordat programmamakers steeds meer elektrisch gaan rijden. Deze laadpalen worden ook gevoed door de zonnepanelen.

Ook hergebruiken wij water! Worden de plantjes mee gesproeid. Een versnelde video:

%d bloggers liken dit: