Nieuws: november 2022

In Libris Voorhoeve in Hilversum hangen sinds kort deze prachtige presentatieborden. Hier staat reclame op over o.a. het gloednieuwe uitgebrachte boek genaamd: “De Tijdmachine” van de populaire YouTubers “Furtjuh (1 miljoen abonnees), Gewoon Thomas (840.000 abonnees)” en hun hondje Paco. Ook is er reclame over het boek van Thomas Dekker (voormalig wielrenner) genaamd: “Koersen op geluk”.

Er wordt weer geklust. Bij stage 6 komt op de bovenverdieping nog een extra studio waar toiletten, kleedkamers en productieruimten zullen worden gerealiseerd. 🙂💪

Over stage 6 gesproken: hier zullen opnames plaatsvinden voor het SBS programma “De kook 🍽 klunzen”.
Inmiddels is er gestart met de lichtbouw in de stage. Het licht is opgehangen! In dit programma zullen kandidaten verschijnen die he-le-maal geen kooktalent hebben. 😮Toch gaan ze de uitdaging aan en zullen ze onder begeleiding van twee sterrenchefs de lekkerste gerechten op tafel zetten. 🤩

In stage 2 worden de vooropnames van het splinternieuwe programma “Ministars” gehouden. Degene die door de voorrondes komen zullen we uiteindelijk terug gaan zien in de show!
Ministars is een feelgood muziekprogramma waarin jongeren tussen de 8 en 14 jaar dé bijzondere kans krijgen om een videoduet met een grote artiest op te nemen.
Welke bijzondere artiesten zullen optreden? Om daarachter te komen zul je toch écht naar het programma moeten kijken.
Over de uitzenddata zullen wij, zodra het kan, meer bekend maken.
Hieronder volgen foto’s van de opbouw en vervolgens magische set (van de voorrondes).

Wat een prachtige locatie! Een schitterend uitzicht over het IJ in Amsterdam. In deze studio vinden dan ook opnames plaats voor “Symphony“. ‘s-Avonds worden er live uitzendingen gemaakt zodat iedereen mee kan genieten van de prachtige skyline en de varende schepen op de achtergrond. 🤩✨ Een magisch plaatje.
Over Symphony: Symphony is een gloednieuwe online aanbieder van klassieke muziek. De initiatiefnemers noemen het ‘de Netflix van de symfonische, klassieke muziek’. Het platform moet de muziek van toporkesten toegankelijk maken voor een wereldwijd publiek. Deze zender is gedraaid met EMG (euromedia groep).

Ook heeft Studio Baarn, zoals in eerder nieuws vermeld, bijgedragen aan de verzorging van deze prachtige nieuwe klassieke online concertzender. Hiervoor is stage 6 ter ingezet.
Hieronder worden dan ook (aantal nieuwe!) foto’s en een video van de set (en de opbouw ervan) weergegeven

In studio 6 hebben wij opnames gemaakt voor “Maestro Jules onthult”. In dit programma onthult dirigent Jules van Hessen met live ondersteuning van het Radio Filharmonisch Orkest de geheimen van het werk van beroemde componisten.

Jules van Hessen is een gerenommeerde Nederlandse dirigent met een zeer divers repertoire. Hij heeft een grote passie voor de klassieke en orkestrale topstukken. Hij heeft het daarom tot zijn missie gemaakt om die voor een breder publiek aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Met dat doel heeft hij de concertformule “Maestro Jules Onthult” ontwikkeld, waarmee hij door heel Nederland tourt.

Op 11 en 12 november verzorgt Studio Baarn de faciliteiten voor Entertainment Networks.
Denk hierbij aan: licht, geluid én video! Entertainment Networks hoort bij Studio Networks en Studio Baarn. Niemand minder dan Waylon zal onderdeel uitmaken van het programma.
Wij zullen er niet langer omheen draaien: Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022 kleurt Ahoy rood-wit-blauw voor het concert van Waylon. Het is dan voor de vijfde keer dat de artiest in Ahoy te zien is met een eigen show.
Speciaal voor het eerste lustrum kiest Waylon voor liedjes van eigen bodem. Van Kleine Jongen van André Hazes tot Radar Love van Golden Earring en Laat me van Ramses Shaffy.
Benieuwd geworden? Houd deze nieuwspagina dan vooral in de gaten, want foto’s zullen volgen!

Samen met Faber Audiovisuals is er een virtual event studio gecreëerd in stage 5. Dit is niet zomaar: het is speciaal voor de nationale klimaatweek! Niemand minder dan minister Jetten was dan ook aanwezig in Baarn voor de opening van de klimaatweek. Deze week loopt van 31 oktober tot en 6 november. ’s Avonds is het Nacht van de nacht. Dan doen de gemeente en andere organisaties in Baarn ’s avonds en ’s nachts het licht uit om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichtvervuiling. Uiteraard doet Studio Baarn hier ook aan mee.
Wist je al dat Studio Baarn ook bezig is met duurzaamheid en vergroening? ⬅ klik erop voor meer info!

NEP heeft een mooi plaatsje bemachtigd op het terrein van Studio Baarn.

De Universiteit Utrecht heeft een kleine studio ontwikkeld. Hier zullen meerdere opnames gemaakt worden waar leerlingen debatteren over verscheidene maatschappelijke kwesties en vraagstukken. Studio Baarn heeft bijgedragen aan de verzorging van de opnames.

Hieronder in de diashow staan foto’s weergegeven van de chromakey in onze studio 6.

*Chromakey is een techniek waarbij een onderwerp wordt gefilmd of gefotografeerd tegen een groene (of blauwe) achtergrond. Daarna kan men met software de achtergrond transparant maken zodat het onderwerp voor een andere achtergrond geplaatst kan worden.

Dit was het nieuws voor nu… bedankt voor het lezen! Houd vooral onze site in de gaten voor alle nieuwtjes binnen Studio Baarn.

 

%d bloggers liken dit: