Paleis Soestdijk

Studio Baarn heeft vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober op locatie bijgedragen aan de verzorging van de opnames voor de speciale televisie uitzending: “65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten.” Deze uitzending is speciaal om te vieren dat het Prinses Beatrix Spierfonds 65 jaar bestaat. De opnames vonden plaats vanaf Paleis Soestdijk. Middels deze uitzending wordt er om jouw aandacht én je steun gevraagd om wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel. Speciaal voor het Prinses Beatrix Spierfonds wandelen mensen met en zonder spierziekten routes, waaronder een route van maar liefst 65 kilometer!

De uitzending is maandag 11 oktober om 21.25 uur op NPO 1 uitgezonden.

Meer inhoudelijke informatie over de uitzending (Citaat uit bron: https://www.spierfonds.nl/help-mee/65-jaar-spierfonds)

“In 65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten vertonen we beelden van Het Oranjepad, een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk, waar je een uniek kijkje krijgt in het leven van de Oranjes en onze beschermvrouwe Prinses Beatrix. Daarnaast vertellen we de verhalen van een aantal mensen met een spierziekte, blikken we terug op de afgelopen 65 jaar en zijn er bijzondere optredens van verschillende artiesten, die prachtige nummers ten gehore brengen.

Ter gelegenheid van ons 65-jarig jubileum spreekt Prinses Beatrix in de uitzending met Jan Slagter en onze directeur Jan-Ite de Ruijter over haar betrokkenheid bij ons werk. In deze unieke uitzending vertelt de Prinses openhartig waarom het Spierfonds belangrijk voor haar is. We zijn zeer vereerd dat zij op deze bijzondere manier een grote bijdrage levert aan de strijd tegen spierziekten. 

In 1956 wordt Prinses Beatrix op haar 18e naamgever en beschermvrouwe van het Spierfonds. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en mensen met een spierziekte van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers. De Prinses is nauw betrokken bij het werk van het fonds. Bovendien is haar aanwezigheid op bijeenkomsten altijd weer een hoogtepunt voor velen. Mensen met een spierziekte voelen zich echt gesteund door haar aanwezigheid en haar hartverwarmende aandacht. 

%d bloggers liken dit: