Media Valley Studio’s – Crailoo

Studio Networks, Baarn is voornemens een nieuw studiocomplex te realiseren op de hoek Naarderweg – Nieuwe Crailoseweg nr. 12 & 14 te Hilversum. Direct aansluitend aan het Mediapark.
Met de bouw van het studiocomplex wordt straks een significante uitbreiding van het studio aanbod in Midden-Nederland gerealiseerd waarmee aan de (veranderende) vraag van de markt wordt voldaan.

Het voornemen is om in 2023 te starten met dit omvangrijke project wat in verschillende fases een media-breed scala voorzieningen gaat opleveren: TV/Film studio’s, transito, kantoor- en productieruimtes, vergaderruimtes, short- en long‑stay hotels, theater, fitness, een restaurant en bar. Uiteraard voorzien van ruime parkeergelegenheid en publieksopvang, waar alle logistiek rondom studio programma’s (van Decor aan/afvoer, OBV’s en materiaalwagens, etc.) optimaal wordt ingeregeld.

Er wordt eind 2022 een brede marktconsultatie gedaan om het programma van eisen te voorzien van hoogwaardige input en wensen van de toekomstige gebruikers.

Tijdlijn
01-06: Het Crailoo terrein op de Naarderweg is in kaart gebracht. Vanuit locatie-foto’s is in concept onderstaande studio ingetekend.

Hierbij wat art en impressions van de nieuwe gebouwen en het bestaande gebouw op mediapark Crailoo. Architect Eric Priester (bedrijf: IDEA Ontwerp BV) tekende het ontwerp in Dudok stijl. Er bevinden zich naast de locatie meer panden uit deze kenmerkende tijd.

Concept gevelmaterialisatie

%d bloggers liken dit: